“Verwonder U”

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni organiseert KunstinAltena een bijzondere kunstexpositie in het kerkelijk centrum ‘ De Wijnstok en De Rank’ in Giessen.
Een twaalftal inwoners van Altena met een lichamelijke en/of geestelijke beperking grijpen de kans om hun kunstwerken in Giessen te exposeren. Zelfstandig of met begeleiding houden zij zich bezig met beeldende kunst.
Tekenen en schilderen met pen, (Oost-Indische) inkt, waterverf, acrylverf en reliëfverf;
ruimtelijk werken met karton en papier-maché.
Opvallend is hoe spontaan en intuïtief elk van de twaalf kunstenaars de diverse materialen en kleuren waarmee zij werken, met precisie en geduld weten te vormen tot een heel eigen beeldtaal. Kunstwerken die daardoor een unieke uitstraling krijgen.
Bijzondere en bewonderenswaardige kunst die de kijker uitnodigt om in de kunstwerken op zoek te gaan naar die zo mooie eigen taal van de kunstenaars.
Kom, zie en verwonder u.

De opening wordt zaterdag om 13.00 uur verricht door Lieveke Jespers-van Bussel.
Beide dagen is de expositie geopend van 13.00 – 17.00 uur.
De Wijnstok en De Rank, Rijswijksesteeg 7, Giessen.

Ernie van Dessel

Ernie heeft een bijzondere omgang met perspectief in zijn werk. Hij heeft belangstelling voor kabouters en elfen. Hij is een goede observator en een belezen man. Daardoor heeft hij een heel eigen en bijzondere stijl ontwikkeld.

Flora in ‘t Veld

Flora houdt van het leven, van de mensen om zich heen, van vrolijke kleuren, van muziek, van de zon en van tekenen. Vol overgave gaat ze iedere nieuwe tekening aan. Met elke tekening legt ze een stukje van zichzelf op dat moment bloot. Haar tekeningen zijn direct, eerlijk en doorleefd.

Lars Schelle

Lars zit nog deels op school en is de overstap aan het maken naar het atelier. Elke week komt Lars een dag tekenen en schilderen. De directheid waarmee Lars zijn tekening op papier zet is bewonderingswaardig. Met snelle lijnen en vaak met stift zet hij deze in een keer in positie. Hij werkt graag in vlakken en werkt deze stuk voor stuk af, zodat je zijn werk mooi ziet ontstaan. Hij heeft een mooi kleurgevoel en combineert graag diverse materialen met elkaar.

Laura Boer

Laura werkt al ruim 25 jaar op ons Atelier. Ze werkt met rust en geduld aan haar schilderij. Vaak zoekt ze een foto of schilderij als inspiratie. Toch weet ze hier een eigen twist aan te geven door te spelen met de verhoudingen en kleur. Zowel op papier als op doek weet zij haar eigen stijl weg te zetten. Laura werkt haar werk vlakje voor vlakje af, waardoor zij het werk van een zekere opbouw voorziet. Haar voorkeur ligt, los van het formaat waarop ze werkt, bij een kleine kwast of penseel. Het is kunst dat dus ook in meerdere dagen wordt gecreeerd.

Lindert Kraaij

Lindert werkt nu niet meer op het atelier, maar heeft een rijk scala aan interessant werk opgebouwd. Lindert werkt met een snelle trefzekere penseelstreek. In heldere kleuren zet hij zijn werk in vlot tempo op papier. En wanneer dit vorm heeft gekregen gaat hij over op de details. Met Oost-Indische inkt of tubetjes reliëfverf, geeft hij op de juiste plekken een accent zodat een lijnenspel de overhand krijgt. Dieren, huizen en mensen zijn steeds terugkerend in zijn werk.

Luka Bosman

Luka houdt van de wind op zijn gezicht en het buitenleven. Van rechte en ronde lijnen. Hij beweegt een beetje als de wind, sierlijk wuivend als de bomen. Zijn tekeningen ontstaan vanuit deze bewegingen: van lijf naar hand naar potlood naar papier.

Mark den Otter

Mark tekent en schildert graag dieren. Hij kan deze heel monumentaal opzetten, maar ook heel fijn werken met oog voor detail. Hij voelt zich vrij in kleurgebruik, waardoor zijn werk een expressieve uitstraling krijgt. De achtergrond of omgeving laat hij weg, dus de nadruk ligt echt op het dier zelf. Het realisme kan hij hierbij loslaten, dat was er alleen om de tekening weg te zetten. Met pen, inkt, water- en acrylverf geeft hij zijn werk kleur.

Nicoliena Hoovenstat

Nicoliena verzamelt in haar vrije tijd allerlei voorbeelden van plaatjes die haar inspireren. Meestal zijn dit wel dieren en mensen. Haar tekenstijl is vaak organisch opgezet, ronde vormen hebben de overhand. Met groot gevoel voor kleurcombinaties werkt ze met precisie en geduld aan haar schilderijen. Ze kijkt naar een overall compositie, waardoor veel van haar werk een patroon-achtige uitstraling krijgt. Toch kan de toeschouwer, wanneer hij de tijd neemt voor haar werk, een keur aan vormen en dieren in haar werk ontdekken.

Nino van de Graaff

Nino tekent graag zijn familie. Belangrijke personen in zijn leven zijn terug te vinden in bijna elk werk, soms heel subtiel. Hij houdt van helderheid en herhaling, wat ook zichtbaar is in zijn werk. Nino kan zichzelf verrassen met zijn eigen kwaliteiten en doorzettingsvermogen, wat hem stimuleert om meer tekeningen te maken.

Peter de Hoon

Peter hanteert veel verschillende technieken in zijn werk. Hij streeft naar perfectie, maar speelt ook met het loslaten daarvan om zich te laten verrassen door het resultaat. Die ervaring zet hij weer in voor nieuw werk. Tekenen is voor hem een ontdekkingsreis.

Quirina van den Dool

Quirina werkt op het atelier voornamelijk met ruimtelijke technieken. De laatste jaren is zij zich aan het specialiseren in papier-maché. De voorbereiding van dit werk doet zij al op geheel eigen wijze. Ze heeft een zeer verfijnde manier van karton scheuren, waardoor haar werk een hele fijne structuur verkrijgt. Ze voelt met zeer rustig en nauwkeurig waar nog materiaal nodig is om de juiste vorm te maken. Zowel beelden als haar schalen en vazen worden gemaakt volgens hetzelfde proces. Elk werk krijgt zo zijn unieke uitstraling.

Suzan Visser

Suzan heeft in haar jaren ervaring een heel eigen beeldtaal ontwikkeld. Ze tekent en schildert graag kleine beestjes en mensen. Met een fijne penstreek zet ze alle details weg. De ruimte is in haar werk van ondergeschikt belang; zo kunnen land- en zeedieren in elkaars omgeving voorkomen. Ze leven in ultieme harmonie met elkaar. Ze kan meerdere materialen en technieken in een werk combineren en probeert dat ook graag allemaal uit.