Kunst in Dussen 2023

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni biedt KunstinAltena de kans aan kunstenaars, wonend en/of werkend in Altena, om hun kunstwerken te exposeren in Dussen.
De expositie vindt plaats in een leegstaand pand van Ballegooyen Modes aan de Molenkade 15.
De opening wordt zaterdag om 12.00 uur verricht door wethouder Anneloes van Hunnik.
Beide dagen is de expositie geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Shirin Pourmalek

Ik ben 15 jaar geleden begonnen met schilderen, ik ben erg geïnteresseerd in olieverf. Soms werk ik met olieverf en soms met houtskool. Mijn schilderstijl is realisme en miniatuur. Ik hoop dat ik in de toekomst meer op het gebied van schilderen kan werken en succesvoller kan zijn in mijn werk. (Het woord “miniatuur” is afgeleid van het Latijnse woord “minimum natuurlijk” en betekent “natuur gereduceerd”). Deze kunst is volgens de meeste onderzoekers in Iran ontstaan en vervolgens naar China gegaan. Na terugkeer in Iran is, tijdens de Mongoolse periode, de miniatuur doorontwikkeld tot zijn huidige vorm.
Iraanse miniaturen zijn kleine schilderijen waarop de hele natuur gedetailleerd wordt weergegeven, in combinatie met de verbeelding van de schilder.

Instagram: shirinpourmalek
e-mail: shirinpormalek@gmail.com

Rien van der Zwaan

Als kind heb ik altijd veel getekend. Later als volwassene zo’n 10 jaar getekend bij de SKV in Almkerk, veelal naaktmodellen. Na een lange periode zonder tekenen, uiteindelijk, na mijn pensionering weer begonnen in 2019 na aanmoedigingen van mijn lief.
Ik heb niet echt een uitgesproken eigen stijl. Ik vind overal wel inspiratie. Ook de onderwerpen variëren van portretten tot vogels en landschappen en nu zijn het hoofdzakelijk gebouwen, dorps- en straatgezichten in de stijl van urban-sketching. De snelheid van de tekening, de losse toets en het onvolkomene, het niet perfecte ervan vind ik mooi.

e-mail: rienmvan@delta.nl

Arie de Ruiter

Arie de Ruiter (1950) houdt zich sinds 2016 bezig met papiersnijkunst. Op de achterzijde van het papier wordt een schets gemaakt. Daarna wordt deze uitgesneden en met allerlei kleuren en tinten dichtgeplakt. Niet alleen landschappen, maar ook uitbeeldingen die over het christelijke geloof gaan. Een eenvoudige techniek met heel veel mogelijkheden in een symbolisch realistische stijl.
Regelmatig neemt hij deel aan een kunstroute. Vorig jaar in Heusden en komende zomer in Gorinchem. Of hij gebruikt een afbeelding in een kerkdienst waar hij mag voorgaan.

web: www.papiersnijkunst.nl

Heleen de Lange

Heleen weet in haar schilderijen vrouwen en deze wereld zó te treffen dat hun schoonheid, hun broosheid én hun kracht in kleur wordt gezet. Ze werkt met lagen in haar werk, die vanaf de onderschildering op elkaar inwerken. De manier waarop de gelaagdheid betekenis krijgt, is een proces van verwondering. De kijker die zich door deze gelaagdheid laat meenemen, kijkt met andere ogen naar de werkelijkheid.

web: www.atelierheleen.nl
e-mail: berichten@atelierheleen.nl
tel: 0636 51 97 55

Lies Kersten & Atelier Rietveld van Sovak

Lies Kersten is vier jaar geleden met keramiek aan de slag gegaan. Gebruiksgoed zoals schalen, bekers en borden zijn haar specialisatie geworden. Ze werkt met steengoedklei en porselein. Ze maakt zelf de gietmallen.
Begin dit jaar heeft Lies de samenwerking met het Rietveld atelier van Sovak in Sleeuwijk gezocht. Het idee ontstond bij haar om het werk wat daar gemaakt wordt op haar keramiek te drukken.
In het Rietveld atelier werken 8 tot 10 kunstenaars. De werken die de cliënten maken ontstaan op verschillende manieren. Zo laat de een zich inspireren door kleuren en vormen en de ander door een bepaald thema. Het werk van Suzan en Lindert is op deze expositie te zien.
Suzan is veelzijdig en herkenbaar in kriebelbeestjes en kleine plantjes. Ze werkt het liefst met gemengde technieken. 
Lindert werkt vooral met voorbeelden die hij om zich heen legt ter inspiratie. Hij heeft een bijzonder kleurgebruik.

e-mail: gooflies@ziggo.nl

Cor Polak

De thema’s van de  schilderijen zijn voornamelijk gebaseerd op twee typen landschappen:  het Noorden van Engeland: Northumbria en vooral de Yorkshire Dales met hun heuvels, dorpjes, eeuwenoude dry stone walls en natuurlijk de alom tegenwoordige schapen. De rust, de uitgestrektheid, het authentieke van het National Park vormen het kenmerkende karakter. Het tweede thema toont de totaal andere, vlakke Nederlandse polderlandschappen. Verschillende landschappen met tóch een wezenlijke overeenkomst in: de rust, de  stilte en het licht.

e-mail: corpolak@kpnplanet.nl
tel.: 0183 40 34 73  /  06 51 74 15 49

Mengolda van Andel

Mijn Landschap.
Het geschilderde landschap geeft een heel persoonlijke inkleuring van de fysieke omgeving weer, en is opvallend kleurrijk. Bepaalde kleuren naast elkaar geven diepte, terwijl dat juist bij andere combinaties een abstracte platheid creëert. Vorm, lijn en compositie zijn bepalend voor de kracht van het beeld.
Uit het werk spreekt de weerslag van maatschappelijke druk op de ruimte om ons heen. De inspiratie komt uit wat er voor nodig is om gezonde gewassen, voedsel en zuurstof voor mens en dier te produceren. En uiteindelijk is het landschap ook gewoon een vanitas.

web: www.denhill.nl
Instagram: denhillpaintings

Sia Hollemans

Sia Hollemans tekent, schildert, illustreert boeken, exposeert, werkt in opdracht, geeft workshops en cursussen. Er is immers zoveel goeds en moois te zien, te ervaren, te delen, te maken en over te brengen. En werken met beeldende materialen is zo heerlijk, dat ze die passie ook anderen gunt.
Haar inspiratie? Een idee, een treffend zinnetje, een muziekstuk, iets moois, stoers of boeiends wat gehoord of gezien wordt.

web: www.siahollemans.nl
e-mail: siahollemans@gmail.com

Bettina Kraaieveld

Zangeres Bettina Kraaieveld is energiek, authentiek, enthousiast en kan mensen raken door haar zang, haar zelfgeschreven liedjes, maar is ook als een vis in het water in interactie met publiek, presentatiewerk en cabaret.
Trio Lock, Stock and Barrel, waar Bettina naast zang ook verschillende instrumenten speelt, is sinds 2022 op de bühne te vinden.
Daarnaast presenteert Bettina symposia als (zingende en acterende) dagvoorzitter, met name in de Zorg- en Welzijnssector.
Vanaf 2017 is Bettina tevens freelance trouwambtenaar en ceremoniespreker.
Sturend, diepgang, fris en humor op de juiste plaats, een gekke kwinkslag doet wonderen!

Web: www.bettinakraaieveld.nl
web: www.lockstockandbarrel.nl
Instagram:@lockstockandbarrelmusic 

Minstrel Season

In 2015 vormden Roxanne en Danny het folkduo Minstrel Season. Meteen begonnen zij met het schrijven van eigen liederen, welke vaak geïnspireerd worden door oude volksverhalen. Met zowel Keltische als Middeleeuwse invloeden voert Minstrel Season je mee naar vergeten landen en vervlogen tijden. Kom luisteren naar verhalen over een achtergelaten zeemeerminnenkind, vechten tegen windmolens, en een made als huisdier!

Instagram: minstrelseason