Kunstnieuws uit Altena

Op deze pagina kunnen berichten geplaatst worden van galeries en kunstenaars uit de Gemeente Altena, evenals berichten van kunstenaars, die er gewoond hebben.
Voor inlichtingen: info@kunstinaltena.nl    t.a.v. Hans Werther
________________________________________________________________________________

Galerie Martin Copier, 16 september

Op zaterdag 16 september 2023, tijdens de Biesbosch dag in Werkendam, is onze galerie geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Het is echt de moeite waard om weer even bij ons binnen te wandelen want wij trakteren u op deze dag weer op een zeer gevarieerde tentoonstelling, verdeeld over 2 verdiepingen.
Wij presenteren werk van 12 verschillende kunstenaars. Gevestigde namen afgewisseld met jong talent. Werk geïnspireerd op de Biesbosch maar ook abstract en alles wat er tussenin zit. Verfrissend, vernieuwend en vooral ook heel divers werk voor zowel binnen als buiten.
Schilderkunst en fotografie in combinatie met ruimtelijk werk van glas, brons, metaal, hout, papier en steen smelten in deze unieke tentoonstelling samen. De deelnemende kunstenaars zijn:
IDA KURNIAWAN, LINDA LEEUWESTEIN, SUSAN HAAG, HELEEN COLIJN, JOKE DE BRUIJN, ILZE HEINTZ, INGRID CAPOZZI, JAAP HARTMAN, TIM ZWIJNENBURG, DON SATIJN, VIC GREMMER, MARTIN COPIER

Martin en zijn team zijn op deze dag aanwezig om u persoonlijk rond te leiden.
In het winkelcentrum van Werkendam vinden op deze dag allemaal festiviteiten plaats en ook in onze galerie maken we het gezellig en wordt u getrakteerd op een hapje en drankje. echt een aanrader om uw bezoek aan ons te combineren met een wandeling door ons winkelcentrum.
Galerie Martin Copier is inmiddels 19 jaar actief op het gebied van hedendaagse kunst Martin is bijna dagelijks aan het werk in de galerie en zijn atelier, dat in het souterrain gehuisvest is. U bent  buiten de tentoonstellingen om van maandag t/m zaterdag, op afspraak, van harte welkom om ons te bezoeken.Wij hebben een kunstuitleen die voor zowel bedrijven als particulieren zeer interessant is. Wij geven u graag advies als u overweegt om een kunstwerk aan te schaffen om te huren of om iets speciaal op maat te laten maken voor uw woning of bedrijfspand.

Galerie Martin Copier, Kruisstraat 24, 4251 CW Werkendam
Telefoonnummer: 0183-663566 / 06-83915403  
Email: info@martincopier.nl
Website: www.martincopier.nl
Instagram: martincopier_paintings
______________________________________________________________________________

Tentoonstelling Atelier Rietveld, Sovak Sleeuwijk, op 16 september

Atelier Rietveld is een onderdeel van Sovak in Sleeuwijk, waar creativiteit centraal staat. Sovak is een organisatie voor mensen met een beperking. 
In het Atelier worden met verschillende materialen en technieken schilderijen, schalen en beelden gemaakt. De kunstenaars die in het atelier werkzaam zijn, laten zich inspireren door kleuren, vormen, thema’s en andere kunstenaars. Ze maken daar vervolgens op hun eigen manier een mooi kunstwerk van. Op basis van behoud van eigen stijl, proberen we hun werk uitleen- en verkoopwaardig te maken.
Aan het atelier zijn ook een kunstuitleen, inlijsterij en winkel verbonden. Door deze activiteiten komen de kunstenaars in contact met klanten. Dit stimuleert hun gevoel van eigenwaarde en het bevordert de integratie in de omgeving. 

In het kader van deze integratie zetten wij op 16 september onze deuren open voor een EXPOSITIE met eigen en lokale kunstenaars.
U kunt hier keramiek bewonderen van Lies Kersten. Kleiportretten van Desiree van de Wiel. Tijs Merckens laat zijn beelden zien. Schilderkunst in diverse stijlen van Cor Polak, Heleen de Lange en Lotte Steenbakkers.  De kunstenaars van Atelier Rietveld zijn Suzan Visser en Lindert Kraaij. 

U bent van harte welkom om deze werken te komen bezichtigen aan
Munnikenland
 122 te Sleeuwijk van 10:30-15:00 uur.
 
www.sovak.nl
________________________________________________________________________________
Jaap Hartman – Tentoonstellingen
________________________________________________________________
Pontjesdagen langs de Maas van Cuijk tot Woudrichem

Op 6 & 7 mei 2023 zijn de Pontjesdagen langs de Maas. Op deze dagen kun je van Cuijk tot Woudrichem tegen een gereduceerd tarief op de aangesloten pontjes over de Maas varen.
Je kunt over de dijk langs de Afgedamde Maas fietsen, van Woudrichem tot de Heusdensebrug en genieten van de mooie rivier- en dorpsgezichten en van de kunstwerken langs de route.
Op deze (fiets)kaart staan de kunstwerken en herdenkingsmonumenten. 
Meer informatie over de kunstwerken kun je vinden op de pagina ‘Kunst in Altena‘.
Informatie over het voetveer Woudrichem-Loevestein:
www.voetveerwoudrichem.nl
www.bovenhetgat.nl
_______________________________________________________________________________

Fietskaart