Tentoonstellingen in Altena

Op deze pagina staan tentoonstellingen van galeries en kunstenaars uit de Gemeente Altena. Exposities van kunstenaars, die er gewoond hebben kunnen ook geplaatst worden.
Voor inlichtingen: info@kunstinaltena.nl
t.a.v. Hans Werther
______________________________________________________________________________

MUSEUM TWINTIGHOEVEN
Noorderelsweg 2a, Dordrecht

Expositie Vic Gremmer, 30 juli-30 oktober 2022

Vic is een schilder van de Biesbosch. In de natuur voelt hij zich rijk. Hij beleeft daar de rust en vrijheid en ervaart zijn omgeving elke keer op een andere manier. De speling van het licht, het spel van de wind. Ieder uur is anders, elk moment is mooi. Dat wil hij vastleggen, tekenend en schilderend. Het moment op de juiste manier treffen.
De rode draad door zijn werk is vergankelijkheid. Het jaar rond. Ontkiemend leven, sterven en weer voortleven. In al zijn schoonheid.
Vic werkt grof en stoer maar combineert dat op een prachtige manier met fijn en gevoelig.
Vic werkt en woont in Werkendam.
https://www.instagram.com/schilder_in_de_biesbosch/

Expositie Martin Copier, 30 juli-30 oktober 2022

Het werk van Martin is gelaagd en je ervaart de rust en het geduld waarmee hij op een ambachtelijke manier zijn werk maakt. Hij suggereert beweging en diepte en maakt gebruik van houtsnede drukken in zijn schilderijen. In zijn werk laat hij zien dat het innemen van ruimte een keuze is. Je wordt in zijn werk gezogen en hij daagt de kijker uit om zich open te stellen voor zijn wereld.
Het werk van Martin is abstract maar tussen 2010 en 2016 heeft hij een serie havengezichten en werken geïnspireerd op de Biesbosch gemaakt. Wat begon als experiment is toen uitgegroeid tot een grote serie schilderijen, veelal op hele grote afmetingen. Dit uitstapje waar hij zich uiteindelijk 6 jaar in vastgebeten heeft, heeft zeker invloed gehad op de manier waarop hij daarna weer de draad opgepikt heeft en zich met nog meer overtuiging op zijn abstracte ruimtes heeft gestort.
Voor deze tentoonstelling heeft hij weer even een zijstapje gemaakt en een werk gemaakt speciaal voor dit museum.
Toen hij als kind voor het eerst in het Rijksmuseum kwam, heeft de zwaan van Jan Asselijn een enorme indruk op hem gemaakt. In dit nieuwe werk staat de zwaan  in zijn “vertrouwde ruimte” en verdedigt zijn eigen plekje. 
Martin is afgestudeerd aan Academie St. Joost in Breda en woont en werkt in Werkendam.
https://www.martincopier.nl
https://www.instagram.com/martincopier_paintings/

Expositie Ida Kurniawan, 30 juli-30 oktober 2022

Ida is een beeldhouwster die streeft naar perfectie en emotie. Haar zoektocht begon met schilderen, beeldhouwen, keramiek en als zilver en goudsmid.
Uiteindelijk heeft ze haar passie gevonden in het maken van bronzen.In brons kan Ida haar emoties en gevoelens vereeuwigen en haar beelden stralen zowel kracht als elegantie uit.
Ida verbeeldt de schoonheid van het eenvoudige alledaagse leven en de natuur. Inspiratie put ze uit haar omgeving.
Ida exposeert in Nederland maar is ook actief in België, Frankrijk en Denemarken.
Ida Kurniawan, geboren in Jakarta, Indonesië,  woont en werkt in Rotterdam.
http://idakurniawan.nl/nl/homepagina/

_______________________________________________________________________________

Exposities van Martin Copier

_____________________________________________________________________________

In De Toren, Gorinchem

Expositie Johanna van Roode,18 juni-14 augustus 2022

Bij het werk van Johanna van Roode
Kleur en lijn zijn in mijn werk altijd belangrijk geweest. In de natuur kwam ik ze tegen: boomtakken, die altijd minder krom zijn dan je denkt, maar steeds een bepaalde spanning in zich hebben. Kleuren die op een subtiele manier in elkaar overgaan.
Het spanningsveld tussen cultuur en natuur was dan ook een motief dat geruime tijd als een rode draad door mijn werk liep. De aandacht heeft zich in de loop van de tijd toegespitst op de natuur als uiteindelijke overwinnaar. Het is fascinerend om te zien hoe de natuur omgaat met hoogtepunten uit onze cultuur. In het verre en nabije verleden werden met veel vlagvertoon prachtige bouwwerken opgeleverd of schepen te water gelaten. Maar we zien wat de tijd ermee doet. Zonder onderhoud slaat het verval onherroepelijk toe; muren brokkelen af en schepen vergaan. Glorie is per definitie vergankelijk. Niet alleen in oude wereldsteden, ook in onze eigen vertrouwde omgeving is het te zien.
Ik leerde het met andere ogen te bekijken en ontdekte de schoonheid van ontbinding en verval. Dat resulteerde uiteindelijk in het maken van een serie schilderijen met de titel “Vlagvertoon”. Een voor mij prettige bijkomstigheid was dat ik daarbij het grensvlak tussen figuratie en abstractie betrad, waar ik jarenlang naar op zoek was.
De zoektocht is verder gegaan. De laatste tijd ben ik een intensieve lezer geworden van het oude handschrift, ook al zo’n artefact uit het verleden. Dat inspireert me zodanig dat oude teksten vanzelf in mijn beeldende werk opduiken. Niet alleen door de inhoud – wat staat er- maar vooral door de schoonheid van het handschrift.
http://www.mikstmediawoudrichem.nl